ФЖМК вече с Wi-Fi

2

ФЖМК вече с Wi-FiОт миналата седмица факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ вече се сдоби и с дългоочакваната безжична интернет мрежа. Доколко чисто фактически това изречение е вярно, лично аз много се съмнявам, макар и да съм негов автор. По-точно би било да се каже, че от миналата седмица студентите вече могат да ползват безжичен интернет и то само в новото крило на първия етаж, фоайето на същия този първи етаж и пейките пред факултета. Име на мрежата и парола съответно се вземат от библиотеката или някой от преподавателите, лично аз тук няма да ги публикувам, тъй като нашите читатели са не само възпитаници на ФЖМК, а нямам желание да бъда обвинена по-късно, че съм станала причина за злоупотреби с въпросната мрежа.

Кога ще има интернет в целия факултет е въпросът, който лично на мен ми дойде наум веднага щом чух, че мрежата работи с ограничен обхват. Всички обаче са твърде заети да се радват, че поне някъде има интернет. Съгласна съм, че това е напредък. Но имайки предвид че на територията на целия Ректорат интернет има от няколко години, факултетът по журналистика и масова комуникация изостава много, което, предвид сферите, в които се обучават студентите му, е недопустимо.

Трябва да се отчете обаче, че тази година ФЖМК се сдоби с доста неща. Отвори врати новата библиотека, има кариерен център, а ето  че сега и Wi-fi  мрежата е на разположение на колегите. Да не пропусна да уважа и труда на художниците, които вече няколко месеца работят върху стенописи, чиято цел е да се освежи факултетът.

Всичко това е прекрасно, разбира се, но има още много какво да се желае. И преди да ме обвините в неблагодарност, искам да кажа само, че считам, че студентите, освен да учим, имаме за задача и да изискваме онези условия, които са ни необходими за нормално провеждане на занятията. А интернетът на територията на цялата сграда определено е от тях. Както и нови, по-големи зали например, които лично аз чакам вече трета година, а някои от колегите и повече по простата причина, че учат във ФЖМК от по-дълго време. Не мисля, че да изискваме по-добри условия за работа е каприз, за мен означава всъщност че оценяваме труда си и този на преподавателите, които работят в същата база, в която учим ние.

И все пак, честит да ни е интернетът, с надеждата до следващата година да го има вече в цялата сграда.

Моля, гласувайте!
Сподели

2 коментара

  1. Мона на

    Както обичаме да се шегуваме с колегите – Факултет по журналистика и масова дезориентация 😀 Да ни е честит безжичния интернет. Звучеше като анекдот, че в този факултет няма интернет, дано тепърва да се развиват нещата към по-добро и най-вече преподавателите също да осъзнаят кой век сме, за да не ни карат да пускаме курсовите си работи под вратата на кабинетите им или да ни лепят на вратата бележки “днес лекции няма да има” ….

  2. Ева Дончева на

    Надеждата умира последна- все пак мисля, че докато следващия випуск завърши- т.е. до към 2017, ще е готово и цялото крило 🙂

Добави коментар