Фейсбук група предизвика скандал в ТУ

0

Фейсбук група предизвика скандал в ТУ

Истински скандал се завихри в Техническия университет в София, след като днес в най-голямата социална мрежа Фейсбук, в отворена група на студенти от специалност “Компютърни системи и технологии” беше публикувано следното съобщение:

Здравейте на всички,

Доц. Алексиева ни информира, че президента ще е в университета в понеделник и ще следи чрез камерите, лекциите в различни зали колко са пълни. За да може да ни събере доц. Алексиева ще даде бонус на присъстващите – 1 единица над оценката на изпита. Това важи и за тези, които имат 2. Ако дойдат на лекцията и имат 2 на изпита ще имат 3. Лекцията ще е в 1406. (превод от 4атица – бел. ред.)

Посещението е напълно реално и официално потвърдено. Очаква се на 26 ноември държавният глава да разгледа нововъведенията в университета, сред които и система от камери, които чрез предаване в реално време на лекции от залите във ВУЗ-а, позволяват дистанционно обучение на студенти.

Въпросната доцент Алексиева, все още не е коментирала официално пред медиите появилата се информация.

За сметка на това от ръководството на ТУ по-рано през деня категорично отрекоха за съществуването на подобна “промоция”. Дори изказаха хипотезата, че това може да е написано от фалшив профил с цел да се дискредитира университета. Въпреки всичко остава съмнителен факта, че групата вече е премахната от фейсбук.

Млада София все пак разполага със скрийншот от групата, който можете да видите отдолу.  Извиняваме се за лошото качество, но все пак текста може да се прочете.

 Фейсбук група предизвика скандал в ТУ

Добави коментар