Фейсбук депресия

0

Фейсбук депресия

Нова страшна и коварна болест броди из страната. Тя засяга най-вече млади хора – ученици и студенти – който пък на свой ред са й най-редовните потребители на социалната мрежа Фейсбук… или поне така твърдят американските психолози.

Както добре знаем, въпросните “специалисти” са готови по повод и без повод да обявят нещо за депресия, пък дано успеят да пробутат още малко антидепресанти. Не е съвпадение факта, че в САЩ се пият повече такива медикаменти отколкото във всички европейски страни взети заедно. ( А населението на Европа е доста по-голямо.)

Но все пак нека разгледаме малко по обстойно въпросната теория. Психолози смятат, че ако видиш как някой от приятелите ти качва снимки от купон, на който не си присъствал е достатъчно, за да предизвика депресия. Същото може да се случи и ако наблюдаваш как нечии приятели се увеличават непрекъснато, а твойте си стоят на скромните 200.

Това е интересно като мисъл, дотолкова, че не е в стандартните клишета за липсата на внимание от родителите и  игрането на игри превръщащо те в сериен убиец. Доколко обаче това може да предизвика депресия. Лично аз не бих имал проблем с нещо подобно – напротив – аз снимки никога не качвам и определено не се подтискам от хора с по 2000 приятели, половината от които непозната, другата половина – заведения.

Ще се радвам обаче ако някой сподели своите впечатления в коментарите.

Добави коментар