Евростипендии-равносметката

2

Евростипендии-равносметкатаКласирането за проектс Европейски стипендии и награди излезе на седми февруари. Няколко дни минаха от тогава и е време за равносметка на случилото се до момента с проекта, която обаче определено няма да бъде позитивна.

За това кой е класиран и кой не няма да говорим- то зависи не от тези, които правят проекта, а от начина, по който се поставят оценки в различните висши училища. Има обаче други неща, които се нуждаят от коментар.

Защо закъсня проектът…нека не задълбаваме, защото нищо положително няма да може да кажем, а и този гаф няма как да се поправи. Има обаче много други, които могат. Не че като ги изброя нещо ще се случи, но надеждата умира последна- длъжна съм да опитам.

И така, на първо място има твърде много време между началото на кампанията и превода на парите. Графикът е излишно разтегнат, а по този начин хората, които разчитат на тези пари, от една страна, дълго време не знаят в крайна сметка ще ги получат или не, от друга тези, които ги получават, чакат твърде дълго време.

Второ, няма абсолютно никакъв смисъл да се попълват документите първо онлайн, а после да се носят и във висшето училище на хартиен носител. Много по-ефективно би било да се избере един от двата варианта- или изцяло подаване на формуляри през Интернет, или изцяло подаване във висшите училища- двойната работа на никого не помага, само допълнително обърква. Или ако ще е двойна, нека поне да е навсякъде. Говоря за това, че класирането се проверява само онлайн, а не се изнася като списък по висшите училища.

И като казахме класиране, за пореден път сайтът блокира в момента, в който повече хора се опитат да влязат в акаунта си едновременно. Щом не могат да се справят с трафика, от МОМН би следвало да се откажат от модерните технологии и да преминат към подаване на формуляри на ръка и изнасяне на списък с класирането по информационните табла на висшите училища.

Общо взето, това е поредната чудесна идея, за чието изпълнение обаче “чудесно” определено не може да бъде използвано.

Моля, гласувайте!
Сподели

2 коментара

  1. Ева Дончева на

    Както казах,не коментирам класирането,а самото изпълнение на проекта- чисто техническата част, която е тромава, с излишни разходки до канцелариите на висшите училища и сайт, който не може да поеме трафика си.Така че кой какво е взел или не, няма значение в случая

Добави коментар