Евростипендии !

0

От 12 декември започва подаването на документи за Евростипендии за зимния семестър на учебната 2011/2012 година.  Ако още сте на градус покрай празненствата около осми декември – няма страшно, крайният срок за подаването на заявления е чак на 15-ти януари догодина.

Самото окончателно класиране ще излезе чак на 7 февруари. Стипендиите ще се изплащат през месец март, като студентите ще получат всичките полагащи им се пари накуп. Дали това е добре или зле оставям на вашата лична преценка, само припомням че месечната сума е 120 лева. Очевидно за всички видове стипендии вече е практика да се изплащат по няколко наведнъж.

Балът се образува от успеха ви през последните 2 семестъра, като единственото задължително условие е да имате успех над “Добър 4.00” . А реалистично погледнато е хубаво да имате над 5, за да сте спокойни в класирането си, макар това да е много различно в съответните университети.

Средствата първо се получават от министерството на образованието, което в последствие ги разпределя по висшите училища, а те пък на свой ред – сред студентите (демек българска работа).

Важно е да се отбележи, че тази година за стартира и нов проект “Студентски стипендии и награди”, където освен финансови ще има и предметни награди за студентите. За да получите такава награда (не се знае каква всъщност – но да я наречем “предметна”) трябва да сте участвали в научни изследвания извън рамките на учебния процес.

Повече информация може да откриете на този сайт.

Добави коментар