Двойката вече не е проблем!

0

Двойката вече не е проблем!

Да получиш двойка вече не е най-страшното нещо, което може да ти се случи… поне ако си ученик от първи до пети клас в съвременното българско училище. Причината – за тези, които са пропуснали новините от последните дни – е, че вече разполагаме с чисто нов проектозакон за образованието.

От него стават ясни няколко неща – първо, че децата от първи до трети клас са изключително травмирани от идеята да получават цифрови оценки и затова ще се премине към оценяване изцяло със зведички и пчелички. (Това е напълно сериозно.)

Ако ниските оценки стресират децата – помислете си какъв ужас е повтарянето. За щастие това също отпада като възможност за учениците до пети клас.

Въобще слушайки за новите реформи, някак си изпитах необяснимо желание да зарежа университата и да се върна в доброто старо училище – което вече е още по-добро с тези нововъведения.

Но защо трябва тези промени да се ограничават до петокласниците? Що за възрастова дискриминация е това? Нима студентите в университета не са стресирани от възможността да получат двойка по нещо. Нима не берат после срам, като трябва да се обясняват за нея пред родата.

Затова предлагам да отпаднат и двойките в университета и в образователната система като цяло. Вашия автор и сега се страхува да отиде на лекар, като знае какъв е журналист, та най-малкото затова е редно двойките просто да бъдат “легализирани” като оценка.

Това че някой ден може да ви оперира хирург с диплома, на която пише Слаб 2 е страничен проблем…

Добави коментар