Достойнствата на среброто в бижутата: Елегантност с полезни свойства за здравето

0

Ще се учудите колко дами, а и представители на силния пол, предпочитат да залагат на сребърни бижута

сребърни бижута онлайн

Ако считате, че сте от малцината, избрали да носят украшения от сребро, със сигурност грешите. Независимо от прочутия блясък и предимства на златните накити, те по никакъв начин не им отстъпват.

Забелязали ли сте, че дамите, които държат на своята изисканост, но същевременно не обичат да се натрапват и да се набиват прекалено на очи, носят именно обеци, гривни и колиета от скъпоценния метал с „бяла“ красота?

Освен послание за елегантност, оказва се, че той носи със себе си и редица полезни свойства за здравето.

Днес ние разполагаме с редица възможности да се сдобием с ефектни допълнения към тоалета – вероятно вече имате свой любим онлайн магазин за сребърни бижута, или тепърва ще се доверите на богатството от предложения в интернет.

Имате куп основателни причини да ги окачите на врата, ръцете си или ушите си:

1.    Антибактериален ефект

През последните години сребърната вода се прочу с лечебните си сили за рани, при грипни състояния, добавя се и към козметика за поддържане на свежа кожа, както и към продукти за зъбната хигиена с цел дезинфекция и профилактика на различни видове стоматологични заболявания.

Среброто има доказан антибактериален ефект. С помощта на бижутата вие може дори да балансирате температурата на тялото си, да стимулирате циркулацията на кръвта, тъй като този елемент се слави с отлична проводимост на топлина и ток.

Някои са на мнение, че са успели да повишат настроението си с помощта на среброто.

2.    Датчик за опасни и отровни вещества

сребърни дамски бижута

Среброто е метал, който има способността да реагира при досег с токсични вещества. Това може да бъде установено чрез промяна на цвета му. Ако в организма ви има наличие на високо количество натрий, свързано с приема на сол, особено некачествена такава, пръстенът ви може да се сдобие със син оттенък.

В България навремето е имало обичай да се зашиват към дрехите на малките деца сребърни монети за здраве през високосните години. Може би той не се е дължал само на суеверие.  

3.    Защита за бебетата

Един от най-популярните подаръци за бебе, независимо от пола му, е сребърната лъжичка. Причината е, че се смята, че тя ще го защитава във всеки смисъл, включително и от бактерии, микроби, вируси.

Неслучайно в миналото водата се е носила в сребърни съдове, когато е било особено важно тя да бъде запазена чиста във времена на войни, кризи и т.н.

Среброто елиминира бактериите няколко пъти по-сигурно от хлора, а последният познаваме не само с това му действие, но и с опасността да навреди на клетки и тъкани. За разлика от него, сребърните съединения не създават подобен риск.

Посетете Shine.bg и увеличете колекцията си с изискани бижута, които имат силата да работят в полза на здравето ви!

Добави коментар