Докога само препоръки?

1

Докога само препоръки?

Ето че дойде и понеделник. В 18 часа, на срещата на Кръжока по конституционно право гост беше омбудсманът на Република България Константин Пенчев. Той отговори на въпроси на студентите, включително и на такива, свързани с темата за промяната в таксите за обучение за втора и нова специалност. Г-н Пенчев беше вече запознат със случая, а по време на срещата получи и най-новата информация за развитието му.

В общи линии въпросите на колегите се въртяха около финансовата част, правната страна на въпроса остана на втори план. Еднозначен отговор на въпроса със законността на две студентски книжки на един и същи човек, в които има печат Държавна поръчка също не се чу. Което беше естествено, по простата причина, че този въпрос- конкретно, така, че да иска отговор да или не не беше зададен.

Какво се случва от тук нататък и какво всъщност искат студентите- търсене на корена на проблема и решаването му или просто отлагане на по-високите такси или пък отмяната им само за тези, които са “заварено положение” предстои да разберем. Това ще се случи вероятно в сряда, когато ще се състои заседанието на Академичния съвет. Дотогава деканите на факултетите ще бъдат подложени на сериозна агитация от страна на заинтересовани студенити. Съшо в сряда се очаква да се състои и студентски протест, чийто акцент отново са парите.

А въпросът кое е законно и доколко си стои встрани. И докато някой не го постави  ребром колкото пъти е необходимо докато не се получи конкретен отговор ще си остане така. Дотогава можем да се молим само ръководството на любимия ВУЗ да обърне внимание на препоръката на г-н Пенчев да подобри административното си обслужване.

Моля, гласувайте!
Сподели

1 коментар

  1. Велислава на

    Благодаря за информацията, но ще си позволя да ви предложа да съобразявате статиите си с правилата на българския правопис и пунктуация. На няколко пъти ми се наложи да препрочета изречението, за да разбера смисъла му само защото няма адекватно поставени препинателни знаци. Поздрави!

Добави коментар