Доктор Стоичков застава начело на студентите

0

Протестиращите студентски съвети поканиха проф. днн* (доктор на неуточнена наука) Христо Стоичков за свой официален представител.

Членове на студентските организации се срещнаха с футболиста днес. Те го запознаха със решението, взето на вчерашната им среща на езерото „Ариана”, да му предложат да стане лице на протестите. Вчера студенти от различни университети се събраха и изразиха исканията си за реформи в политиките спрямо младите хора. Те се обявиха за нов закон за висшето образование, промяна в таксите за обучение, повече възможности за реализация на пазара на труда у нас.

„Според нас е редно гражданите и гражданското общество да бъдат обединени зад фигури водачи, лидери, които не веднъж са обединявали нацията” – тържествено заяви  лидерът на националното представителство на студентските съвети (НПСС) – Ангел Георгиев.

В Събота се очаква да се проведе среща в Арена Армеец, на която Стоичков е обещал да присъства “стига да не му цапат името”. Там НПСС формално ще вземе решение да бъде представлявана от днн* Христо Стоичков.

Изглежда в националното представителство на студентските съвети не са намери по-интелигентен и квалифициран човек сред своите среди, който да защитава интересите им… при положение, че самите те явно не искат. Ако Стоичков в крайна сметка откаже да бъде лице, вероятно ще се потърси помощ от Слави Трифонов или друга чалгаджийка с изявено гражданско самосъзнание.

От Млада София пожелаваме на Христо Стоичков успех в работа му в ПФК Литекс.  Работейки с една от най-големите детско-юношески футболни школи, той прави доста повече за младите хора в България отколкото всички в НПСС взети заедно. Вярваме че ще продължи да го прави, без да се разсейва твърде много с несериозни предложения извън неговата сфера.

* – Припомняме, че Стоичков получи докторска степен от Пловдивският университет, с което предизвика много негативни реакции и дори оставки на преподаватели от ПУ в знак на протест.

 

Добави коментар