Деветгодишно момче започна работа в Майкрософт

0

Индиецът Пранав Калян станал най-младият член на компанията, след като успешно преминал тестове за инженерни сертификати. Момчето е едва на 9 години, като се е преместил от Индия в САЩ заедно с родителите си. Тази новина разпространи най-големия индийски вестник “Таймс ъф Индия”.

Може да е изненадващо, но това далеч не е първият малолетен служител на Майкрософт. Пранав измести от позицията “най-млад”, член на екипа на компанията 12 годишният пакистанец Бабара Икбаля.  Имайки в предвид непрекъснатото съревнование между двете азиатски държави, вероятно много хора в родината му имат и допълнителен повод за радост.

Малкият започнал да използва лаптоп още на 2 годишна възраст, а когато станал на шест вече бил в състояние да пише прости компютърни програми. След това сам се е научил на диференциално и интегрално смятане (каквото и да е това – бел.авт.)

За да стане инженер на “Майкрософт”, момчето се занимавало на компютъра в продължение на година и половина по осем часа на ден без почивните дни и училищните ваканции.

Бащата на малкият гений разкава, че синът му никога не се е интересувал от играчки, а само от компютри.  Макар родителите му винаги да се подкрепяли тази му страст, категорично отричат да са го принуждавали да учи всичко това, вместо да се занимава с по-характерни за неговата възраст неща.

Добави коментар