Денонощен градски транспорт и празничен концерт в София

0

Очаква се да изкараме една “безснежна” новогодишна нощ, затова сме се спрели на снимка от архива. Все пак това не пречи да ви дадем малко информация за случващото се в столицата тази вечер.

Новата 2014 година в София ще бъде посрещната за 15-ти пореден път с безплатен Новогодишен концерт на площад “Княз Александър І”, съобщиха организаторите от Столична община. Празничното шоу “Сцена под звездите” ще започне на 31 декември в 22:30 ч. и ще продължи до 01:50 ч. на 1 януари, а градският транспорт ще работи до 02:00 ч.

Днес и утре градският транспорт в столицата ще работи по празнични разписания, съобщиха от Центъра за градска мобилност. През новогодишната вечер ще бъде организирано нощно движение. То ще важи и за метровлаковете, които ще се движат на интервал 20 минути.

От 5 до 13 часа на 1 януари превозните средства ще се движат на по-голям интервал във връзка с очакваното намаляване на пътниците, като ще бъдат съкратени част от колите първа смяна. Заради новогодишния концерт от събота е въведена временна организация на движението, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

На вниманието на шофьорите: Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства до 06:00 ч. на 2 януари 2014 година на площад „Княз Александър І” между ул. „Княз Александър І” и ул. „Дякон Игнатий”, до 06:00 ч. на 1 януари 2014 г. на ул. „Дякон Игнатий” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков” и на ул. „Дякон Игнатий” от страната на градинката срещу ул. „Аксаков”.

От 10:00 часа до 16:00 часа на 1 януари 2014 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва: бул. „Цар Освободител” между площад „Независимост” и ул. „Г.С. Раковски”, ул. „Аксаков” между ул. „Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”, ул. „Георги Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”, ул. „Княз Александър І” между ул. „Съборна” и пл. „Княз Александър І”, ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”.

Добави коментар