Дарина Пеева: Този проект е много любопитен заради интересните автори

0

Следващият автор, който искам да ви представя, се каза Дарина Пеева. Тя също е част от проекта Национални есенни изложби. За себе си казва:

Родена съм в Бургас. Завършила съм университета във Велико Търново със специалност  – графика. За голям шанс в живота ми приемам срещата ми с проф.Хр. Нейков,чиито часове по композиция имах щастието да посещавам.Проектите по които съм работила в България са няколко кураторски изложби и участия в конкурси.

Други проекти са свързани с участия в самостоятелни и колективни изложби в Австрия, както и международни творчески резиденции в Белгия, Финландия и Ню Йорк.

 

 

 

Как станахте част от проекта Есенни изложби?

Участието ми в Есенните изложби е по покана на куратора д-р  Галина Лардева.

С какво този проект е различен от останалите, по които сте работили до момента?

За мен този проект е много любопитен заради интересните автори, които са поканени  да участват. Мисля, че всички изложби ще бъдат много провокативни и изненадващи за публиката.

Образование в България или образование в чужбина?

Решението какво образование да се избере, зависи от много и различни фактори. Като цяло всеки трябва да определи за себе си “колко са големи мечтите му”. Ако мога да перефразирам Котака от “Алиса в страната на чудесата” трябва да знаеш къде отиваш, за да знаеш по кой път да поемеш.

Кое е мястото, което Ви вдъхновява най-много? 

Мястото, което ме вдъхновява е вътрешното пространство.Онова пространство ,където си ти с твоите мечти, мисли, емоции. От там можеш да погледнеш ставащото в “реалния свят” .

Достатъчно популярно ли е изобразителното изкуство сред младите хора у нас?

Не мисля, че мога да отговоря на този въпрос, тъй като нямам конкретни наблюдения. Струва ми се, че нуждата от изкуство е въпрос на лична потребност, а не на “популярност”. Не всичко, което е “популярно” е стойностно и качествено.

Какво ще пожелаете на читателите на Млада София?

На читателите на Млада София пожелавам да търсят и отстояват уникалността на собствената си личност, а не да копират “популярни” модели. Този избор е вероятно по-труден, но те прави по-свободен.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”

Организатор: Община Пловдив

 

Добави коментар