Цяла зима няма парно във Физическия факултет на СУ

0

Цяла зима няма парно във Физическия факултет на СУ

В блок “В” на Физическия факултет на СУ вече цяла зима няма парно.  Макар информациите относно естеството на аварията да си противоречат повечето студенти формулират нещата така: “Има някаква спукана тръба.”

Ако в дома ви изпитвате същия проблем, най-вероятно бихте оправили проклетата тръба да сте забравили за казуса отдавна. Но когато трябва да се задейства огромната административна машина на най-големия университет в България... нещата стоят по доста различен начин.

Като начало от ръководството на факултета трябва да информират ректората за проблема. От ректората трябва да обявят конкурс за фирма-изпълнител на ремонта. После кандидатите трябва да направят огледи и да предложат цена за ремонта.  След като победителят получи одобрение пък се изчаква законов срок за оплаквания в съда от процедурата… и така парно продължава да няма страшно дълго време.

Студентите гледат хумористично на нещата, като ще си позволя да цитирам един колега от въпросния факултет: “Хубавото е, че поне старите съветски машини в сградата излъчват достатъчно топлина.”

От редакцията искрено се надяваме това да не означава, че не работят добре, имайки предвид естеството на материалите, с които се занимават физиците.

Добави коментар