Магистратури в София от City College

0

Магистратури в София от City CollegeВероятно вече сте видели тази реклама на много места в града, но не съм сигурна колко от вас са си направили труда да проверят за какво става дума. И тъй като аз гласувам с две ръце “за” частното обраование по простата причина, че когато човек плаща повече е склонен да предявява повече изисквания и сам да следи дали получава нужното качество. Но това е друга тема.

Искам да ви дам повече информация за възможностите, които предлага City College. Той, като начало, е международен факултет на The university of Sheffield и тук, в България, работи съвместно с Висше училище по застраховане и финанси.  Магистърските програми, предлагани  в София, са съответно Маркетинг, реклама и връзки с обществеността, Банково дело и финанси и Бизнес мениджмънт и технологии.

Обучението се провежда в кампуса на ВУЗФ в София, а висшето училище е помислило и за хората, които по принцип не живеят в града, но се интересуват от програмите. Предлагат се квартири за студенти на преференциални цени в база, намираща се в близост до кампуса.

Единственото нещо, което бих отчела по-скоро като проблем, е фактът, че програмите се преподават на английски език. Вярно е, че повечето млади хора се справят с него сравнително добре, но въпреки всичко у нас официален език продължава да бъде българският. Съгласна съм, че гост-лекторите например могат да си позволят да не се подготвят на български, но когато се търси постоянно партньорство с дадена държава, както е в случая, би следвало да се уважават нейните културни параметри, включително езика.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар