Чувства в снимки

0

Фотографията ни дава възможност да запечатаме мига такъв, какъвто е, напълно обективно, без да променяме, съзнателно или не, картината рисувайки я. И все пак фотографията е изкуство- от човека, от моментното му състояние на духа, от светогледа му по принцип зависи какво и от какъв ъгъл ще пожелае да снима.

 

Има снимки, които ревниво пазим за себе си. Има и други, които искаме целия свят да види. А има и такива, които просто си заслужава да се видят. Или други които, когато ги видите, могат да ви вдъхновят- да снимате и вие или да напишете нещо или…

 

Усещането, което пораждат снимките, е различно за всеки. Не мога да ви кажа как ще реагирате на тези, които ще ви предложа, мога просто да ви кажа къде и кога да отидете да ги видите.

 

Имам предвид две изложби- едната е вече открита, другата предстои да бъде в понеделник. И двете се намират в центъра на столицата.

 

Първата е организирана съвместно с испанското посолство в България. Открита е на първи декември и ще можете да я видите до десети януари догодина. Тя протича под мотото „Място, пейзаж и памет“ и представя снимките на трима млади испански фотографи. Можете да я видите в столичния Музей на съвременното изкуство.

 

Втората ще бъде официално открита на 12.12.2011 от 18.30 в Червената къща в София. Тя е част от международното фотобиенале „Фодар“, а темата е „Съвременни митове“. Участват 316 фотографии на 40 автора от 18 държави. Изложбата ще бъде отворена до 13.01.2012.

 

Сухата информация не е най-доброто, което мога да ви дам, когато става въпрос за изкуство. Но е моето предложение за това къде бихте могли да прекарате няколко приятни часа в София. Надявам се да съм била полезна.

Добави коментар