Цецо Елвиса срещу дрогата – личната история в защита на София

0

Цецо ЕлвисаДецата на София са деца на всички, които имат ангажимент към каузата „Училище – Зона свободна от наркотици“

Цецо Елвиса е един от изпълнителите, които приеха присърце каузата „Училище – Зона свободна от наркотици“. Зад нея стоят още звезди като Цвети от „Експоуз“, ансамбъл „Чинари“, Емил Димитров – младши, състав „Родопчани“, Георги Спасов, Жилмор, дует „Вейл“. Повечето от тях са млади и с радост се включват в подобни инициативи, които касаят децата на София.

За Цецо Елвиса мисията е повече от лична. Може би не всички познават историята му и желанието му да помага на родители и наследници, изпаднали в немилост. Каква е мотивацията му?

Цецо Елвиса е позитивен, широкоскроен и усмихнат – такъв го познават приятелите му, а в очите на половинката си Мариела той е искрен и предан съпруг. Атрактивният певец и Нейкова се бориха цели 13 години за дете. Накрая те все пак имаха щастието да посрещнат своята дъщеричка Вики, доверявайки се на ин витро процедурите. Сега отново копнеят за бебета и са в готовност да стартират опитите.

Цецо и Мариела считат себе си за призвани да даряват надежда на семействата, не само с примера си да преследват целта си. Те не биха отказали и да станат осиновители, тъй като според тях интелектът е обвързан повече със заобикалящата среда, отколкото с рождените гени.

И докато те са се заели със сбъдването на следващата си мечта, навън има деца, които се нуждаят от подкрепа. Училищната среда е особено рискова понякога, а младите лесно тръгват по пътя на наркотиците, от една страна заради своите кумири, от друга заради емоциите, които ги владеят, споделя вижданията си Елвиса. Като човек, който е издигнал в култ и е копие на своя идол, той иска да покаже, че да получиш вдъхновение е чудесен пример, а да се обезличиш – нещо абсолютно пагубно.

Заедно с колегите си Цецо представи емблематични парчета на световноизвестни звезди, които вече са намерили смъртта си след системна употреба на дрога и са тотални любимци на публиката. „Нирвана“, Ейми Уайнхаус, Елвис Пресли, Уитни Хюстън, „Куин“ бяха само част от имената, които бяха почетени на музикалното събитие, посветено на младите в София. По същото време то се повтори и в Пловдив. Цялостната кампания представлява флашмоб на обществено значима тема, а организатор в продължение на три години вече е RADIOVOX.

„Училище – Зона свободна от наркотици“ има подкрепата на Столична община, както и Синдиката на българските учители, артистичните среди и редица граждани.

Добави коментар