Брифинг на Българските Младежки Делегати в МнВР

0

Министерство на външните работи подкрепи за пореден път инициативата Български младежки делегати в ООН.

На 13 декември в сградата на Министерството се състоя брифинг, на който трима от делегатите – Илияна Лазарова, Гергана Томова и Боряна Зарева, представиха резултатите от работата си до момента и визията за бъдещите инициативи в рамките на програмата.

Любезни домакини на срещата бяха представители на Дипломатическия институт и на ресорни дирекции, пряко ангажирани с проблемите на ООН – Таня Михайлова, Валери Йотов и Димитър Филипов. Те подробно се запознаха с приоритетите на Програмата за мандат 2012 – 2013, свързани с безработицата и предприемачество, както и с нивото на образованието в България.

Представени бяха и резултатите от участието в ОС на ООН в Ню Йорк през октомври, на което двама от младежките делегати присъстваха с подкрепата на МВнР.

До този момент делегатите и техният екип реализираха две дискусии по проблемите на образованието – повишаване конкурентоспособността на обучението във ВУЗ-овете и неформалното образование като полезна практика.

Младежите работят активно в посока изследване мнението на младите хора в България чрез онлайн анкета. В нея са заложени въпроси, свързани с реализацията на младежите в страната и проблемите, които срещат по пътя – безработица, резистентност към новото и т.н.

 

Добави коментар