Бомба в НСА!

0

Рано сутринта на 20ти декември е бил изпратен сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Националната спортна академия.  От МВР са реагирали своевременно и е била проведена евакуация. Щателно се претърсват всички сгради в кампуса на НСА, но засега не е открито нищо съмнително.

Все пак от съобръжения за сигурност в на територията на висшето училище няма да бъдат допускани други хора освен екипите на полицията в следващите 24 часа.  Случилото се е безпрецедентно в историята на НСА.

Жертви на подобни мними бомби са ставали много училища, като заслугата за това е често е на ученици опитващи се да пропуснат някои друг час. Все още обаче не е настъпило сесийно време за студентите и е малко вероятно това да е причината за сигнала.

Полицията подозира, че извършителят се е опитвал да осуети насроченото за днес общо събрание на спортната академия.  Припомням, че в НСА се подготвят избори за нов ректор, които трябва да се проведат на 12 Февруари догодина. Днес трябваше да бъдат избрани членове на общото събрание, които на свой ред да определят бъдещият ръководител на академията.

Засега няма информация дали изборите ще бъдат забавени заради този инцидент.

Добави коментар