Бой на студенти за записване в СУ

0

Бой на студенти за записване в СУ

В масов бой прерастна записването на студенти за новата академична година във Философския факултет на Софийския университет.  Сцената се разиграла този вторник пред отдел “Студенти” на факултета (кабинет 46 на Ректората).

Според очевидци спречкването е започнало след като момиче се е опитало да влезе в стаята с повече от една книжка. Последвалото меле е заснето с мобилни телефони и вече се разпространява из интернет.  Тромавата процедура по записване предизвиква подобни ексцесии всяка поредна година във всеки един факултет, макар досега да не беше съобщавано за бой.

Същото се повтаря със заплащането на семестриални депозити в Студентски град. Ако някой пък случайно трябва да се мести към друг блок то стоенето на опашката става няколко пъти.

Колегата, който информира медиите за инцидента, предпочете да запази анонимност. В неговото писмо обаче ставят ясни и обвинения за произвол от страна на администрацията в СУ, както и за грубо неспазване на разписаното работно време.  Все неща, за които се говори от много отдавна из коридорите на университета.

Оправданието на служителите и декана на факултета беше, че причината за подобни случаи са манталитета на българите и желанието на всички да минат в последния момент. Това обаче не може да обясни случващото цяла седмица преди крайния срок.

Писмото до медиите на въпросния очевидец завършва със колкото забавно, толкова и сериозното предупреждение към ръководството на университета: “Щом веднъж е станал такъв въргал в коридорите на Ректората, кое ще ви гарантира, господа и дами, че следващия път няма да се пренесе в кабинетите на администрацията и висшестоящите? А от високите етажи на властта се пада лошо, особено когато става буквално и през прозореца”.

 

Добави коментар