Бисери 2012… или безумието на Вазов

2

Бойчо Огнянов и РадКа ГоспожЕВА

Може би е време да започнем да публикуваме литературно интерпретативни съчинения, в нашият скромен сайт, тъй като креативността на българските кандидат-студенти не спира да надминава тази скромният ви автор и то в пъти. Темата “От здравия разум до поетическо безумие в “Под Игото” (сама по себе си също звучаща като бисер) тази година развихри въображението на абитуриентите.

Като начало е важно да се отбележи, че Бойчо Огнянов е мъжкар, който дава живота си заради своята любов – РадКа ГоспожЕВА. 

Иван Вазов пък създава романа “Под игото”  под влияние на своето безумие… коментира зрелостник, който очевидно не се прехласва твърде много по творчеството на Патриахра на българската литература – по известен като поет-безумец или поет-въЗстаННик.

В разглеждания исторически период в България навскъде бродят революцьонери, благодарение на които избухва Априлското въстание и поставя България на картата на Обединена Европа.

Правописът също се оказва проблем за младите хора, особено множественото число. Масово се пише идей вместо идеи и концепций вместо концепции...  Последната дума впрочем има и още един често срещан вариант, който едва ли е кодифициран в някой правописен речник досега – конТцепция. Забавно е и вариациите на шедьовър от типа на шегювар, шегьовар и т.н…

От просветното ведомство вече са готови с оценките и абитуриентите могат да ги проверят на сайта на МОМН.

 

2 коментара

  1. Христофор на

    Поне статията да бяхте написали правилно..какъв е този шедьовАр, за който говори авторът на статията? Май не е много ясно..

Добави коментар