Възпитаниците на Международния факултет на University of Sheffield се събират при британския посланик

0

uk flagНа 19-ти юни от 18:00 часа в резиденцията на посланика на Великобритания  ще се състои среща на завършилите Международния факултет на University of Sheffield студенти през последните 10 години. Събитието ще бъде открито от Н. Пр. Посланик Джонатан Алън в присъствието на представители на министерството на образованието и община София. Освен завършилите студени и ръководството на университета, са поканени и преподаватели от бакалавърските, магистърските и ЕМВА програмата, както и многобройните приятели на университета в България.

Международният факултет на University of Sheffield, CITY College е един от шестте факултета на елитното британско висше училище и единственият, разположен извън границите на Великобритания. Той свързва Обединеното кралство с Югоизточна Европа и дава уникална възможност на студентите да придобият британска диплома от най-висок ранг без да напускат родните си страни.

Повече от две десетилетия University of Sheffield, International Faculty City College обучава лидерите в региона на Югоизточна Европа, чрез своите бакалавърски и магистърски програми, както и чрез елитната Executive MBA програма. В България университетът присъства активно в последните 10 години. Българските възпитаниците на Международния факултет на University of Sheffield вече надвишават 400. Те заемат ръководни позиции в български или международни компании и са част от успелите предприемачи в страната.

Основният кампус на факултета се намира в Солун и разполага с 4 академични департамента – Бизнес администрация и икономика, Психология, Компютърни науки и Английска филология. Днес университетът предлага програмите си и в други градове от региона, като София, Белград, Букурещ, Киев, Истанбул и продължава да се разраства. В София се провеждат бакалавърски и магистърски програми, съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси.

Добави коментар