Авария спря водата в Студентски град и още 4 квартала

0

Авария на основен топлопровод е прекъснал снабняването на 5 столични квартала с парно и топла вода. Това са Студентски град, Младост, Мусагеница, Дървеница и Витоша. Въпреки че от Топлофикация обявиха, че е създадена организация за незабавното ремонтиране на пострадалите тръби днес цял ден топла вода липсваше.

Топлофикация признава, че проблемният топлопровод не е подменян от началото на 70 те години и това е причината за честите аварии в тази част на столицата. Последната авария се е оказала по-трудна за овладяване, заради местоположението си и нуждата от използване на тежка техника.

Има противоречиви информации относно възобновяването на топлоподаването. Можем да ги разделим условно на 2 – песимистични, според които вода ще има чак вторник и оптимистични, според които нормалното топлоподаване ще се възстанови късно тази нощ.

И в двата случая топлото време спести нуждата от парно, но липсата на топла вода изненада неприятно доста хора имащи желанието да се къпят тази сутрин.

Авариите не са рядкост и практически непрекъснато някъде някой жилищен блок или общежитие е останал без топла вода и парно. Цялостно решение на проблема ще има най-вероятно, чак когато се предприеме и цялостна реконструкция на амортизираната инфраструктура.

Добави коментар