Aнонимните хакнаха и Ватикана

3

Aнонимните хакнаха и Ватикана

От днес известната хакерска група Анонимните (Anonymous) рискува да бъде прокълната во веки веков. Пътят към спасението на душите им обаче този път не е застрашен от размахващи пръст чиновници и организации подкрепящи ACTA, а от самата католическа църква.

Вчера следобяд основният информационен портал на Ватикана vatican.va беше временно свален от хакерите. На негово място Анонимните оставиха станалото традиционно за тях съобщение. В него се посочва, че по никакъв начин не искат да нападат християните по света, а само “корумпираната Католическа църква“, която за тях не е нищо повече от поредната  “организация със стопанска цел“.

Припомням ви, че освен с подкрепата си за протестите срещу ACTA, SOPA и PIPA активизмът на хакерите (вече наричан hacktivism от някои медии) е насочен и срещу много други каузи, които – според тях – нарушават човешките права. Наскоро бяха ударени и множество сайтове на сирийското правителство, във връзка с избухналите там масови безредици.

Хакерите се заканват и на Фейсбук от месеци, затова когато на 7 март Фейсбук се срина за около 3 часа, някои веднага заподзоряха намесата им. В крайна сметка се оказа, че това е просто технически проблем.

От Млада София ще продължим да отразяваме действията на хакерската група, надявайки се, че няма да се окажем сред жертвите им заради прекомерно спамене на интернет пространстовото.

 

Моля, гласувайте!
Сподели

3 коментара

  1. Евала Anonymous, младите трябва да ги подкрепяме, като робокопите не ни оставят да протестираме по площадите, а само гонят и бият, и като никои от управниците не обръща внимание на желанията на народа, явно това е начина на протест в новото време и начина да се подтигне нещо, да се “накара” някои дебел алчен чичко да даде нещо и на народа.

  2. Anonymous са много повече от хакерска група, съвет 😉

    Интернет може да ти разкаже повече от мен за това

Добави коментар