Алея на книгата в Студентски град

0

Алея на книгата в Студентски градЗа първа година в парка в студентски град се организира Алея на книгата. Не съм сигурна как бих определила тази инициатива- със сигурност не искам да давам клиширани думи като изложение или базар например.

Няколко щанда с различна по жанрове художествена литература и усмихнати млади хора очакват всички любители на книгите, а и тези, които не ги обичат чак толкова могат да спрат и да разгледат изложените томове. Организират се и читателски пикници, и срещи с писатели. Алеята на книгата ще продължи от 21 до 23 май.

Тази първа инициатива е поредният опит на младите хора да покажат, че стереотипите, които споделя обществото относно студентите, са погрешни. Още една цел си поставят организаторите- да върнат към четенето онези, които не са негови верни почитатели.

Надявам се Алеята да не е последна- както и за размяната на книги, така и за няколкото щанда в парка, мисля, че е повече от необходимо да се превърнат в традиция. Много приятно изненадана съм от инициативите, свързани с книгите в последните няколко дни- “С книга в парка”, размяната, която вече споменах, седмиците на четенето, където млади хора имат възможност да споделят своето творчество.

Надявам се също и колегите от медиите, особено от националните, чиято аудитория е най-многобройна, да преосмислят отношението си към инициативите и да ги отразяват в положителна светлина- не само със снимки, а и с цели материали, без да подвеждат читателите/зрителите/слушателите си, че става въпрос изцяло за показност, а не за искрен интерес.

Добави коментар