А след сесията?

0

А след сесията?Изпитната сесия поглъща голяма част от времето ни през януари до средата на февруари за някои от нас, не чак толкова облагодетелствани. След края на изпитите обаче остават няколко дни, които обикновено се чудим какво точно да ги правим и в повечето случаи отиват в мързелуване вкъщи и/или пиянски вечери по заведенията. Разбирам, че за българските студенти напрежението е само по това време на семестъра и сега мисля да ви предложа нещо по-смислено, с което да се отпуснете и да запълните дните от края на сесията до следващия семестър.

Екскурзия. Това е едното ми предложение. Съмнявам се, че не сте се сетили сами, но все пак друго си е да го видите написано. Съберете няколко приятели или колеги или просто вземете любимия човек със себе си. В България има много малки градчета, които позволяват да се откъснете от ежедневието и да си починете за ден-два. Напускайки София за малко ще можете да се порадвате на аромата на дърва, така типичен за малките населени места по това време на годината, а защо не и да видите някой музей за някой и друг час. Имате избор между Мелник, Копривщица, Панагюрище, Белоградчик или Перущица например. Но дестинация можете да изберете и сами.

Друго интересно нещо, с което да запълните времето си след голямото напрежение, е изработването на разни неща от мъниста, хартия, картон, мидени черупки, шишарки и каквото друго ви харесва или имате под ръка. На някои отва им идва отвътре, на други им отнема повече време да се научат, но резултатите винаги са страхотни, независимо дали става дума за изкуство тип оригами, изработване на подаръчни кутии и специални картички или пък бижута за лично ползване или за специален човек.

Измислете нещо нестандартно за дните след сесията още сега и ще видите, че очакването на приятните емоции ще направи изпитите по-леки.

Добави коментар