5 милиона лева са нужни за ремонт на УНСС

0

Три месеца корпус на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) стои затворен заради пропадане на сградата. Необходимата сума за ремонта са пет милиона лева, съобщава TV7.

Новият корпус на УНСС е пристроен към основната сграда през 1994  година. В него има 28 учебни зали и десетки преподавателски кабинети.

През октомври миналата година обаче сградата е пропаднала. Така вече три месеца крилото е затворено, а стотици студенти делят зали за лекции и упражнения. В същото време преподавателите са настанени в кабинети на свои колеги.

Причина за срутването е потъване на сградата в следствие на активизирали се подпочвени води. Заключението на строителните експерти е, че за сградата все пак може да има спасение. Необходими обаче са пет милиона лева за спешно укрепване.

Университетът вече е поискал средства за укрепване и възстановяване отМинистерството на образованието. Пари могат да бъдат получени и от бюджета на регионалното ведомство, тъй като то е принципал на сградата.

Отговорност на пропадането към момента не носи никой. Преди 20 години новия корпус е бил построен от вече закритите Строителни войски. Любопитното е, че планове и чертежи на сградата не са открити и до ден днешен.

Добави коментар