1400 шестици са получили кандидат-студентите в УНСС

0

1400 шестици са получили кандидат-студентите в УНСС

Равносметката е от провежданите досега всеки месец кандидат-студентски изпити в икономическият университет.  Ако трябва да сме по-точни досега пълните 6тици са 33, а тези получили оценки над 5,50 са 1346. Това практически означава, че ако не сте сред тях вече нямате шанс за място в най-търсените специалности.

В последните няколко години това са финанси и счетоводство и контрол, като малко след тях се нареждат правото, икономиката на английски език и журналистиката.

На първо място по търсене от няколко години е финанси, счетоводство и контрол. През 2011 г. за тази специалност имаше предвидени 430 места, приблизително същият брой ще бъдат и тази година. Втората най-желана специалност е правото (170 бройки), следвано от икономика на английски и журналистика.

СУ от своя страна откри вчера лятната си кандидатстудентска кампания с изпити по география и физика. Общо 347 младежи се явиха на география, където избираха между три теми. Това са „География на хранително-вкусовата промишленост в България“, „География на енергетиката в България“ и „Географско положение и граници на България“.

Продължава липсата на кандидати за Химическия и Физическия факултет на Алма Матер, което поставя независимото им съществуване под въпрос. Особено фрапиращ изглежда случаят при физиците тази година, където за 160 места се борят по-малко от 50 кандидати.

Добави коментар