14 февруари: Необходимо ли е да доказваме любовта си с подаръци?

0
Свети Валентин
снимка: unsplash.com

Хората винаги се познават на празници, а специалното внимание, с което ви даряват може да ви подскаже за намеренията им

Чували сме, че приятелството и близостта се тестват в трудни моменти. Колкото и истина да има в това твърдение, ще си позволим да го променим, защото можем много да научим за хората по време на празници. Как се отнасят те с вас? Избират ли специално подаръци? Или може би предпочитат да ви създадат красиви емоции, за да се превърнат във вечен спомен?

Е, онези, които винаги забравят за вас на тези важни дати, или си намират удобни оправдания, може би е излишно изобщо да ги споменаваме.    

И все пак, питаме се, необходимо ли е да доказваме любовта си с дарове и вещи, в контекста на приближаващия празник 14 февруари? 

Философският отговор трудно ще откриете в следващите редове, по причината, че всеки от нас има своя истина и представа за нещата. Отделно е валидна и теорията, че всяка двойка си има история и ритуали, които ги свързват по уникален начин, а правилата не винаги са съотносими към тях. Ето защо никой не трябва да се чувства длъжен да инвестира в скъпи подаръци, само за да задоволи нечии капризи.

Считаме, че едва ли това е единственият начин да демонстрирате дълбоките си чувства, а според вашите предпочитания може да го сторите, независимо от посланието в предходното изречение. Все пак трябва да знаете, че има многобройни варианти да избягате от натовареното и доста еднообразно ежедневие, ако проявите повече фантазия и креативност за Свети Валентин.

Да, това е напълно възможно да се случи и само с избрания подарък, та даже и с такъв, който има практична стойност. Всичко зависи от това как ще съобразите интереса на получателя, как ще го поднесете и колко оригинални ще бъдете в създаването на атмосфера на приятно настроение и споделени емоции.

Задължително условие е да бягате от опитите за отбиване на номера, с които веднага ще ви разконспирират, че не сте вложили и половин час в размисъл. Може би сте чували, че ваучерът е именно такава „изненада“? Мъжете обичат да си пестят усилията в това отношение и са склонни да попаднат в капана на маркетинг триковете, които ни уверяват, че така ценим времето и средствата си.

Евтините бижута също не са опция, това трябва да го научите, ако досега не сте успели. Ако малките момиченца се радват на дрънкулките, просто защото така имитират умело своите майки, не се заблуждавайте, че дамите биха се впечатлили от имитации или накити с прекалено ниска стойност и лошо качество.

А за домашните уреди и помощници, не се налага дори да ги споменаваме, или поне се надяваме, че никога не ви е хрумвало подобна катастрофална идея.

Не зацикляйте предпразнично, а почерпете вдъхновение от сайта Ideinikbg.com, за да откриете интересни подаръци и да се прицелите право в сърцето на любимите си хора.

Добави коментар