115 сгради пострадаха от земетресението в София

0

Общо 115 сгради са пострадали в София при земетресението тази нощ, съобщи на извънреден брифинг кметът Йорданка Фандъкова. Кметицата допълни, че най-честите проблеми са паднали комини и керемиди, като в никакъв случай не може да се говори за сериозни щети.

Единадесет екипа от екперти ще извършват огледи в следващите няколко дни, за да направят и финансова равносметка от вчерашните трусове.

Най-тежко пострадал е бл. 251 в кв. “Борово“, където стените са напукани, а пък един от панелите на блок 460 в Надежда се е разкачил и заплашва да падне всеки момент. Обитателите и на двата блока бяха евакуирани, като се очаква спешните ремонти за започнат до утре, за да предотвратят влошаване на състоянието на двете проблемни сгради.

Рано сутринта в интернет пространството плъзнаха всевъзможни слухове за преливащи язовири и напукани блокове в Студентски град. В крайна сметка се оказа, че  подобно нещо няма, а явно е плод на по-развихренето въображение на някои хора.

Днес в Студентски град всичко беше спокойно, като екипи на общината и СБО още днес започнаха с проверки за пукнатини по панелите на жилищните блокове на Софийския университет.

Добави коментар