Студенти борят предизвикателства пред Европейския парламент

0

Студенти борят предизвикателства пред Европейския парламентСтуденти ще се борят за посещение в Страсбург на септемврийската сесия на Европейския парламент. Националното състезание ще е под надслов “Новите предизвикателства пред Европейския парламент”. Участниците ще бъдат от частни и държавни висши учебни заведения, а в журито ще бъдат включени и студенти. Сред оценителите ще има и политици, евродепутати и журналисти.

Състезанието ще протече в два кръга. За първия отбори от по пет души ще имат по 90 минути, за да решат тест, в който са включени въпроси с различна степен на трудност. Вторият етап ще бъде дебат между трите най-добре представили се отбора.

Освен голямата награда, студентите ще имат възможност да се срещнат и да разговарят лично с представители на ЕП, с които да дискутират актуални въпроси за политиката на ЕС. Организаторите се надяват състезанието да се превърне във форум ,на който младите хора да обсъждат актуалните проблеми на ЕС и извън конкурсния елемент на събитието.

Все повече състезания и конференции се организират с цел да се демонстрира интелектуалния потенциал на младите хора. Това са едни инициативи, които създават възможност за контакт между колегите от различните университети, а от тук и за сравняване на адекватността на образованието във висшите училища. Имайки предвид състоянието на родната образователна система, подобен коректив е повече от необходим.

Моля, гласувайте!

Добави коментар