Протест отново блокира София

0

Вчера центъра на столицата отново събра стотици протестиращи. Този път те не се ограничиха само до Орлов мост, а проведоха планираното шествие, което обаче затрудни сериозно движението в центъра. В пиковите часове беше трудно за жители и гости на София да се доберат до домовете си, тъй като или маршрутът им съвпадаше с този на шествието и попадаха на затворени улици, или имаше голямо задръстване по обходните пътища. Този път дори и колите на градския транспорт се наложи да чакат.

Тук отново става въпрос за проблем в координацията между протестиращи и институции. Не е необходимо тези, които не са излезли на протест да бъдат наказвани с часове закъснение на транспорта или стоене в неприятно задръстване в горещината- Млада София вече писа за опасностите на градския транспорт в нормални условия, а представете си колко се увеличава рискът на някого да му прилошее, ако се налага да изчака в тролея или автобуса да премине протестното шествие.

Успехът на протеста не се измерва в това колко голяма пречка за движението в града е станал. По-важно е това колко от онези, които са потвърдили в интернет и социалните мрежи своето присъствие идват на уреченото място, тоест, на колко души са повлияли посланията на протеста. Много по-достойно за уважение би било едно преустройство на движението, така че и протестиращите да проведат желаното шествие, и останалите граждани да не страдат от затруднения в трафика. Както и за много други проблеми на столицата обаче, така и за този не се мисли.

Добави коментар