Поредни празници, пореден гаф за БДЖ

0

Поредни празници, пореден гаф за БДЖ Че БДЖ не се справя с всички желаещи да ползват услугите му е факт. Колкото и някои медии или ляво-настроени или сложили си розовите очила хора да се опитват да ни убедят в противното.

Какво се случва? Около първи май например се събират 4 почивни дни и хората тръгват нанякъде с влак. Група от 80 туристи предупреждава, резервира билети по-рано и, тъй като места във влака няма, остава на гара Искър да чака влак за Сопот около час. Три дни по-късно същата тази група отново остава без места и на гара Макоцево чака 45 минути влак за София. Медиите съобщават, че във влаковете, след гафа на Великден, когато места нямаше, всичко е спокойно.

През юли същата година влаковете закъсняват с минимум час. Причината? “На влака му е топло”– споделят кондукторите. За някои влакове пък закъснението е още от първата гара. Защото не достигат локомотиви.

Ще ме контрирате веднага- нали през последните години БДЖ закупи нови влакове SIEMENS. Къде се движат те обаче? На къси разстояния, които не отговарят на възможностите им.

Току-що се заъврнахме от поредните 4 почивни дни. И този път нервите на пътниците не издържаха и в София хората показаха, че проблеми има. Влакът возеше 450 пътници и с този товар, прибавен към достолепната възраст на мотрисата станаха причина тя да откаже още на гара Илиянци. Пътниците обаче не бяха съгласни с това решение и спряха друг влак, първият, който пътуваше в точната посока, за да продължат.

Тук проблемите са два: до кога БДЖ ще съществува в този си вид- най-вече до кога ще е държавно, четете неработещо. И докога медиите ще убеждават хората, че всичко е наред. В национален ефир се чуха изказвания в духа на “и какво от това, следващият влак беше само след половин час”.

Добре, че БДЖ предлага намаления за студенти и пенсионери. В противен случай влаковете щяха да са празни. Жалко, че красивите местности, през които минават релсите, не са подходящи за друг тип транспорт. Това е равносметката от поредните 4 почивни дни и обслужването на БДЖ. И докато има хора, които държат железниците да си останат държавни заради някаква криворазбрана социална справедливост, целяща запазване на излишни и дублиращи се длъжности и докато хората, избиращи влака по някаква причина, не се научат да изискват по-високо качество на услугата вместо да се радват, че са спестили някоя и друга жълта стотинка.

Моля, гласувайте!

Добави коментар