Покупка на холна и трапезна маса в едно – защо е по-разумното решение?

0

Урбанизацията е световен проблем, довел до драстичното повишаване на цените на жилищата в големите градове. У нас икономически, социален и културен център е столицата, където цели семейства са принудени да живеят в двустайни апартаменти, а понякога и в по-малки по площ. Липсата на достатъчно пространство наложи мебелите да се избират много внимателно. Тук ще поговорим за това колко по-разумно е да се закупи холна и трапезна маса в едно.

Иновация, създаваща невероятно удобство

Мебелният бранш промени изцяло своята концепция за визия и функционалност, започвайки да предлага мебели, които са по-леки, по-компактни, а често и мултифункционални. Днес не е трудно да забележим, че мебелите в голямата им час нямат строго определено преназначение. Един шкаф може да се използва във всяко помещение, както и гардеробът, а също и масата.

Масите включват в себе си множество разновидности, но за домашна употреба се използват основно два вида – холна и трапезна. Едната служи като допълнение към меката мебел в хола/дневната, на което обикновено се сервират кафе и други напитки. Другият вид – трапезната, служи основно за хранене. Височината ѝ, както и площта на горния ѝ плот го показват красноречиво.

С възникване на нуждата да се използва оптимално оскъдната жилищна площ, на мебелния пазар се появи една страхотна разработка – комбинираната холно-трапезна маса, съдържаща се в едно общо тяло. Не е новост опцията холовите маси да се разгъват и регулират на височина, но тук става въпрос за нещо много по-удобно и функционално, а именно лесното преобразуване на масата във всяко от двете ѝ приложения.

Тази иновация заслужава да спечели престижна награда на което и да е световно мебелно изложение, защото създава комфорт, какъвто до момента концепциите при обзавеждането не са предлагали. С такава мебел става изключително лесно да се променя предназначението на дадено представително помещение. С нея имате и хол, и трапезария, независимо, че не става въпрос за две отделни стаи.

Финансово по-доброто решение

Едва ли е нужно да изтъкваме факта, че покупката на комбинирана холна и трапезна маса в едно е по-изгодното решение. С него пестите не само пространство, но и пари. Цената на такъв продукт, и то от добрите изработки, е съвсем поносима, но ако трябва да купите две отделни маси – за хола и за кътчето за хранене, сумата, която ще трябва да заплатите става доста по-сериозна.

Комбинираните маси с разтегателна функция ви позволяват да реагирате бързо, когато ненадейно ви изненадат гости за вечеря. Много бързо и лесно ще превърнете малката холова масичка в трапезарна, на която могат да се настанят минимум 6 човека. Добрите изделия се отличават по начина им на преобразуване. Изберете модел с удобен механизъм за разтягане и повдигане, вместо такъв с разглобяваща се конструкция.

Задължително обърнете внимание не само на изработката и дизайна, но и на материалите. Масите днес рядко се правят от естествен масив, но това не е голям проблем. ПДЧ плоскостите могат да бъдат много устойчиви и дълготрайни, в случай че са с нужната дебелина и имат защитно влаго и термоустойчиво покритие – ламинат. Меламиновите покрития дават още повече устойчивост на механични и термични въздействия, затова може би е удачно да заложите на маса с такъв ламинат.

Добави коментар