Дружеството за ООН в България търси млади дипломати

0

Дружеството за ООН в България търси млади дипломати

Дружеството за ООН в България организира Национален модел – симулация на Съвета за сигурност на Обединените нации на тема: “Кризата в Мали”. Ще се радваме да се включите като участници в една от най-интересните международни игри – Модел ООН, по време на която влизайки в ролята на дипломат ще можете данаучите нови неща, докато се забавлявате. Събитието ще се проведе на два етапа.

На 14 юни в София специалисти ще изнесат лекции по темата на Модела, с които да подготвят участниците. На 15 и 16 юни (до обяд) ще се проведе същинската симулационна игра. Освен възможността да се запознаете от близо с един от най-сериозните съвременни международни въпроси, най-добре представилите се ще получат награди. Ще се срещнете с колеги от различни специалности с интерес към международните отношения и дипломацията, а лекторите ще ви предоставят актуална информация по проблемите на религиозните конфликти, световната сигурност, историята и съвремието на Африканския континент.

Ще придобиете нови знания, умения и представа как функционира ООН и как се водят формални и неформални преговори на високо равнище.Всички участници ще получат сертификати за участие, а най-добрите „дипломати” – допълнителни награди. Влезте в ролята на дипломати от световно равнище и станете част от ООН семейството. Заявки за участие може да подавате тук: http://www.unmodel.una.bg  

Регистрацията се извършва до 7.06.2013 г.

 

 

Добави коментар