Особености на възглавниците според състава им

0
възглавници

Правилно подбраният матрак е много важен за пълноценния ни сън, но не е единственият фактор, благодарение на който бихме се наспивали добре. Изборът на подходящата възглавница, също влияе на позицията, в която се намира тялото ни нощем. За щастие, производителите на матраци и други спални аксесоари, дават всичко от себе си, за да се съобразят с различния тип нужди на своите потребители.

Когато сме взели решение да закупим подходяща за нас възглавница, добре е да имаме предвид, че възглавниците се различават по своите форма, големина и състав. Съставът е изключително важен: благодарение на него, възглавницата придобива различни функции. Нека заедно разгледаме, какви видове възглавници се срещат на пазара, според техния пълнеж.

Възглавници от полиестер

Подходящи са за спящите по гръб или на една страна. Те са доста предпочитани от клиентите, тъй като са на съвсем достъпни цени и предлагат задоволително удобство. Могат да се перат в пералня, което ги прави лесни за почистване.

Минусите им се крият в това, че бързо се обезформят и смачкват. Също така са направени от изкуствен материал, който би могъл да не се отрази благоприятно на хора с алергии.

Възглавници от естествен латекс

Естественият латекс е натурален антимикробен продукт. В производството най-често се използва латексът от каучуково дърво. Той е изключително здрав и еластичен.

Възглавниците с естествен латекс са много подходящ избор за хора, които страдат от болки в горната част на тялото си. Техен недостатък е, че са по-твърди и тежки, но това ги прави доста устойчиви.

Възглавници с гъши пух

Тези възглавници са удачни при всякакви позиции на спане, но не биха паснали на хора, които предпочитат твърдите възглавници. Възглавниците от гъши пух са изключително меки, леки и приятни на допир. Могат да заемат всякакви форми и не се слягат лесно.

Качествените възглавници от този тип са напълнени с най-фините долни пера на гъските, които буквално представляват пух. По-евтините варианти са заменени с обикновени пера, но те не предлагат същия комфорт и приятно усещане.

Негативните страни на възглавниците с пух са, че се почистват трудно, не винаги са на достъпни цени и е възможно да предизвикат алергии.

Възглавници от мемори пяна

Такъв тип възглавница ще се отрази чудесно на спящите по гръб.

Мемори пяната е синтетичен материал, който се получава при смесването на полиестер и няколко други видове химикал, така че подобна възглавница може да има особен химичен мирис.

Все пак матраците и възглавниците от мемори пяна са широко предпочитани сред потребителите, заради комфорта, който предлагат.

От друга страна, формата им е постоянна, което не дава възможността те да се намачкат и да заемат вида, който сами бихме могли да определим.

Ако не притежават охлаждащ гел, тези възглавници нямат добра температурна регулация и е възможно да причинят изпотяване.

Възглавници с мемори пух

Идеални за тези, които спят по гръб или на една страна.

Мемори пухът представлява малки и фини парченца мемори пяна, които са разположени независимо едно от друго във възглавницата. Позволяват възглавницата да приема желаната форма, тъй като тя е изключително мека и ефирна.

Тези възглавници се търсят много от клиентите, но не се намират за удобни от хора, които предпочитат да спят на по-твърди.

Както виждаме, варианти за избор има. За нас остава единствено да преценим на какъв тип възглавница ще спим най-удобно, за да се събуждаме бодри и готови за дневните предизвикателства!

Добави коментар