Опасен градски транспорт в София

0

Опасен градски транспорт в СофияЧе автопарка на столичния градски транспорт има нужда от обновяване не е тайна за никого. Много от нас са принудени всеки ден да ползват услугите на Центъра за градска мобилност, за да се придвижат от точка А до точка В в големия град.

Горещините обаче правят автобусите особено опасни- колеги от няколко медии вече писаха за дете, получило гърч заради жегата в превозно средство. Вчера в автобус 113 младеж припадна заради високата температура. Медиците, които се отзоваха на повикването на друг пътник, коментираха, че в последните дни са получили още няколко сигнала от хора, на които им е прилошало в автобус.

Проблемът в случая е, че в повечето превозни средства прозорците не се отварят- в някои от автобусите се  открехват един или два прозореца, което е крайно недостатъчно. Нека не забравяме, че в пиковите часове сутрин и следобяд в едно превозно средство често се возят около и над сто души.

Естествено, Столична община не обръща никакво внимание на случващото се- официално изявление по въпроса няма нито от общината, нито от Центъра за градска мобилност. Затова не ни остава нищо друго освен сами да се погрижим за себе си, нищо, че си плащаме и данъците, и билетчетата за автобуса.

Ако имате повече време, изберете си сенчест маршрут и ходете пеша доколкото ви е възможно- на сянка, дори и в горещините, е по-хладно отколкото в автобуса. Задължително носете със себе си вода, а дамите спокойно могат да вземат и по едно ветрило.

Недопустимо е за една европейска столица да се налага да търсим варианти за придвижване, защото градския транспорт е опасен за здравето ни. София може би е и единствената столица, в която се движат все още автобуси като червените Икаруси, чиято възраст надхвърля поне два пъти средната на нашите читатели…

Моля, гласувайте!

Добави коментар