Новите младежки делегати в ООН официалното встъпиха в длъжност

0

 

Факт е първото за настоящия мандат събитие на новите български младежки делегати в ООН – Милена Андреева и Петър Младенов. Срещата на делегатите с партньори, съмишленици и подкрепящи ги организации се осъществи с подкрепата на Дружество за ООН в България, нашите любезни домакини от СОХО – място за социално предприемачество, и младежките делегати от мандат 2012 – 2013 г. Илияна Лазарова, Боряна Зарева, Асен Димитров и Гергана Томова.

Акцент на събитието беше срещата с новоизбраните младежки делегати – Милена Андреева и Петър Младенов, които разказаха за себе, за мотивацията си да бъдат активни и креативни, както и за своите приоритети за мандат 2013 – 2014 г.

Двамата млади българи, избрани след труден и напрегнат конкурс, за седма поредна година ще говорят от името на връстниците си на глобално ниво и у нас. Подобно на предшествениците си, делегатите ще представляват България на сесията на Общото събрание на ООН през октомври в Ню Йорк и на Комисията по социално развитие (комисия на Икономическия и Социален съвет), февруари 2014 г. Освен международното участие, ще бъдат инициирани много събития и у нас – срещите и разговорите с млади хора. Делегатите имат и нелеката задача да бъдат вид „аларма” – да привличат вниманието на отговорни институции и да подготвят почвата за въвеждане на по-добри практики и инициативи, които са в интерес на младите хора и обществото ни.

На събирането в СОХО бяха връчени и благодарствени грамоти за хората и организациите, подкрепящи Програма „Български младежки делегат в ООН“. Сред получилите благодарност за подкрепата бяха посл. Валери Йотов, МВнР, посл. Гарвалов, ДООН, г-н Филипов, МВнР, г-жа Таня Михайлова, Дипломатически институт, МВнР, ISIC Bulgaria, Крилете на БГМД и полетът на БГМД до „Ню Йорк и назад“.

 

Добави коментар