Най-необичайните коледни базари в Европа

0

christmas1С наближаването на Коледните празници, посещението на коледните базари ухаещи на печени кестени и греяно вино се е превърнало в традиция в почти всеки европейски град. Няколко коледни базара, обаче, отстъпват на всички традиции по отношение на мястото където са разположени. Намиращи се в пещери или на 1700 метра високи планински склонове, от оживени лунапаркове до необитаеми гори, коледните базари в тази класация изготвена от търсачката за хотели trivago.bg несъмнено ще преобърнат представата ви за традиционната предпразнична атмосфера и ще ви покажат колко необичайно може да бъде едно посещение на коледен базар.

На езеро – Коледна тераса при бар „Кап 4613“ (Милщат, Австрия)

Идилично разположен на езерото Милщетер Зее в Австрия, бар „Кап 4613“ се преобразява в един необикновен коледен базар през зимните месеци. Освен зашеметяващата гледка към езерото, коледна музика и огън на живо, на плаващата коледна тераса се предлагат греяно вино, печени кестени и сирене на фурна. А в навечерието на Нова Година, специални фойерверки озаряват езерото и създават незабравима романтична атмосфера.

Отворен от 19-ти ноември до 31-ви декември в определени дни от седмицата

Под земята – Коледни базари „Gemeentegrot“ и „Fluweelengrot“ (Валкенбург, Холандия)

Известен още като „Коледният град“ на Нидерландия, Валкенбург се хвали с един от най-нестандартните коледни базари. В две от пещерите („Gemeentegrot“ и „Fluweelengrot“), разположени в подножието на хълма Кауберг и под останките на стария замък в града, се намират най-големите коледни базари под земята. В празнично украсените пещерни зали са сгушени над 50 различни коледни щандове предлагащи ръчно изработени играчки и изделия, а коледните мелодии обгръщат подземието и допълват приказната атмосфера. Още едно предимство на коледните базари под земята е приятната целогодишна температура от 12 градуса.

Отворен от 14-ти ноември до 23-ти декември

На гарата – Коледен базар в Цюрих, Швейцария

Централната гара в Цюрих се превръща в един от най-големите закрити коледни базари в Европа през зимните месеци. Около огромната 15 метрова коледна елха украсена с над 7000 орнамента и кристали са струпани около 150 дървени къщички-щандове, които предлагат различни лакомства и коледни изкушения за малки и големи посетители. Детският коледен хор, ароматът на канелени пръчици и хилядите коледни светлини и украшения създават една прекрасна празнична атмосфера насред оживената гара.

Отворен от 20-ти ноември до 24-ти декември

На кораб – Плаващ коледен базар във Вилсхофен, Германия

Плаващият коледен базар е разположен на пътнически кораб в баварския град Вилсхофен на реката Дунав. Коледните предложения на борда включват разнообразни баварски специалитети, както и традиционните греяно вино, пунш, печени кестени и сладки бадеми. Украсата на кораба се състои от над 4000 светлини и 1500 коледни топки, а на борда се намира най-голямата коледна ясла на плавателен съд в света с дължина от метър и широка 3,5 метра.

Отворен от 28-ми ноември до 14-ти декември в определени дни от седмицата

Високо в планината – Коледен базар в Петцен, Австрия

Извисяващ се на 1700 метра височина сред заснежените склонове в австрийския ски курорт Петцен, този коледен базар е най-високо разположеният в Европа. След 15 минутно изкачване с гондола лифт, посетителите могат да се насладят на традиционни коледни изделия, да се сгреят с греяно вино и да послушат коледните ритми от откритата музикална сцена на пистата.

Отворен на 6-ти, 13-ти и 20-ти декември

Добави коментар