Най-впечатляващите китарни сола

0

Това не е списък с 6-те топ сола. Това е списък с 6 сола. Списък без начало и край. Забележете, че няма номерация. Нека обясня. Сядайки пред клавиатурата си помислих: “Хм…Това е невероятно забавна тема за писане! Има толкова много избор!”

Малко по-късно мислите ми бяха: “Има толкова много избор…” Следователно затънах в такава главоблъсканица и се почувствах като 5-годишно дете, което е в най-големия магазин за сладкиши в света и трябва да си избере само един десерт. Смейте се, колкото искате. Казвам ви – не е смешно.

В този списък има 6 сола, които мисля, че няма как да не включим. Разбира се има и много други, които не са част от нашия списък без начало и край. За да довършим списъка се нуждая от вашата помощ. Убедена съм, че когато четете и прегледате солата в този блог, в някой красив момент ще реагирате по подобен начин: “Това ли е? Това са 6-тте сола, които е избрала?! Ами Ерик Клептън? Ами Брайън Мей??!” В този момент на безумно възмущение, коментирайте с това соло, което главата не ви побира как не съм включила. Само така ще може да съберем един наистина пълноценен списък с най-невероятните сола.

Jimmy Hendrix – ‘All Along the Watchtower’ (1968) / Джими Хендрикс

Джими Хендрикс – Човекът, който е можел да свири на горяща китара, на китара, която държи зад главата си, можел е да свири със зъби, с отворени очи, със затворени очи… С две думи – много големи обувки за запълване.

Led Zeppelin – ‘Stairway To Heaven’ / Джими Пейдж

Често това соло се нарежда в класациите на първо място. Но, както вече казахме при нас, няма номерация. Засега…

Eagles – Hotel California / Дон Фелдър и Джо Уолш

Интересен факт. Въпреки, че и двамата свирят, солото всъщност е написано от Дон Фелдър. В интервю той обяснил, че както си седял в къщата си в Малибу и мислел, колко прекрасен е света, музиката просто му прозвучала в главата.  

Eddie Van Halen – Eruption / Еди Ван Хелан

Това си е класика, когато говорим за китарни сола. Няма да намерите класация, която не включва това соло. И с право.

Deep Purple – Child in Time / Ричи Блекмор

Ричи Блекмор – от Дийп Пърпъл до Рейнбоу, той има много, което да ни смае. Ето едно от неговите топ сола.

Guns’n’Roses – Sweet Child O’Mine / Слаш

Слаш е един от китаристите, които след толкова дълга и успешна кариера, продължава да се развива и да показва любовта към изкуството си. 

Вие какво бихте добавили към списъка? 

Добави коментар