Модерен подход в дизайна на банята

0

Ако искате да добавите пространство, разделянето на санитарно-хигиенния възел на тоалетна и баня може да ви помогне за осъществяването на тази цел.

Вариантите за поставяне на мебели и санитарни изделия, преди всичко, зависят от площта на полученото помещение.

Често, докато се опитвате да инсталирате тоалетната отстрани на вашите вани или душове за баня, бившата тоалетна врата може да бъде затворена и в пространството между нея и тоалетната, може да бъде поставена пералня.

Още по-голямо увеличение на площта на банята е в състояние да се получи, като се  присъедини част от пространството на коридора. Това изисква повече финансови средства и сили, защото не само ще трябва да преместите стените, но и да ремонтирате пода, като добавите хидроизолация към него. Коридорът може да бъде частично намален, като се добави пространство за пералната машина към банята, но оставянето на малка площ в коридора. Също така, можете напълно да добавите квадратните метри на коридора на банята, като направите място за влизане в кухнята от друга стая.

Не забравяйте!

Не забравяйте, че не можете да прикачите баня към хол или кухня. Такива варианти са забранени като реконструкция, така че ще ви бъде доста трудно да получите разрешение. Добре е да знаете още, че самостоятелното изпълнение на вашите предпочитания, без разрешение, могат да ви донесат риск от административни наказания.

Тъй като реконструкцията е доста сложна, винаги съществува риск от злополука, така че винаги се опитвайте да спазвате всички технологии и норми.

Важно!

Преди да разрушите стените, е важно да разберете дали те са носещи, защото такива стени не подлежат на преустройство. Максимумът, който може да се направи за по-удобна организация на пространството във вашата баня, е да се премести вратата, но същевременно е добре да се укрепи носещата стена. Тъй като отнема известно време, за да получите необходимата документация, дори и за разрешените версии на реконструкцията, започнете подготовката достатъчно дълго преди да започнете същинската част по ремонта.

Когато се комбинират баня и тоалетна в апартамент, обърнете внимание дали на местата, на които се кръстосват помещенията не са се образували прагове и разлики във височините. Особено важно е да се извърши висококачествена хидроизолация на пода. Също така разгледайте вентилацията на новата стая добре.

Ако е необходимо да поставите нови тръби, изберете тръби от метална пластмаса или полипропилен и не забравяйте да осигурите достъп до всички водопроводни връзки и смесители за баня в случай на поправка.

Не забравяйте, че използването на вентилационни ниши като полезна зона на банята е забранено и подлежи на глоба.

Помислете за споделянето на функционалността на някои зони. Може би в дизайна е добре да се направят отделни специални кътове.

Източник: bania24.com

Добави коментар