Маникюрът на лятото

0

Не на конкретното лято 2013, а принципно, на лятото като сезон. Ярък, плодов, захаросан, цветен… Какъвто си изберете.

Само не тъмен. Сега е времето да експериментирате. Вземете си цвят, който никога не бихте носили- ярко оранжево, ментово зелено или лимоново жълто. Или пробвайте любимия лак на приятелка, а на нея позволете на свой ред да пробва вашия любим. Ще видите, че на летния тен ярките цветове изглеждат прекрасно и зареждат с енергия.

Съчетавайте несъчетаващи се цветове. Наситено синьо и бонбонено розово, или сигнално жълто и също толкова сигнално зелено. На някого може и да не му изглежда добре, но пък помага за подобряване на настроението. Лакирайте всеки нокът в различен цвят и декорирайте с готови лепенки- това също е добър вариант. И се запасете с лакове “мозайка”- вършат работа и срещу скука, и срещу олющен лак, когато нямате време.

Не съм професионален маникюрист, но, тъй като самата аз от години имам дълги нокти, ще ви дам някои практически съвети. Първо, не се хващайте за дадена форма на ноктите само защото е модерна. Ако плочката ви е с обла форма, оставете ноктите заоблени. Правоъгълната може и да ви стои добре, но ръбовете на ноктите ви ще се чупят постоянно, защото тя е неестествена за тях.

Второ, не купувайте бързосъхнещи лакове за нокти. Примамлива е идеята лакът да изсъхва за 30 секунди, но за целта опитайте със спрей за бързо изсъхване или топ-лак със същите възможности. Бързосъхнещите лакове, освен че наистина съхнат бързо веднъж нанесени, много бързо засъхват и в шишенцата. За сметка на това обаче бих ви препоръчала лаковете с наситени пигменти, които изискват само едно нанасяне.

Трето, винаги използвайте топ-лак, особено ако домакинската работа не ви е чужда. Спестява много време от лакиране.

И последно, вдъхновете се. Сега е моментът да опитате нещо ново, различно и плодово. Гарантирам, че ще се отрази прекрасно на настроението ви.

Добави коментар