Лятна София- кучета, ремонти и фестивали

0

Лятна София- кучета, ремонти и фестивалиСлед още някоя и друга седмица София ще остане без почти половината си жители- учениците и студентите на гости и по родните си места за лятото, работещите за по седмица-две на почивка и ето я празната столица. Така че, ще останат по-малко хора, които да забележат истинските проблеми на града и фактът, че за тях всъщност нищо не се прави.

Бездомните кучета само преди няколко месеца се превърнаха в тема номер едно във всички медии. И за няколко седмици затихна. Без да се вземат крайни мерки за решаване на проблема. И резултатът не закъсня- преди броени дни медиите съобщиха за нов случай на зверски нахапан човек в столицата. При положение, че прочетохме достатъчно интервюта на кмета на София, в които се говореше как бързо се работи за изграждането на приюти. И чухме достатъчно призиви за хуманно отношение към животните от същата особа. И проблем номер едно на София все още си стои.

За сметка на това обаче Общината едва дочкамва температурите да прехвърлят 20 градуса и се започва с неизменните ремонти. И никоя медия не споменава, че има столични улици, на които паважът се пренарежда за втори път в рамките на няколко месеца например. Или че Цариградско шосе след ремонта преди няколко години е достоен съперник на Черно море, ако говорим за вълни. Или че временната реорганизация на движението заради ремонта пред Центъра по хигиена е направо безумна и страшно неудобна за столичани. Проблем номер две на столицата е постоянен, всяко лято. И освен разговори по спирките, в очакване на следващото превозно средство, нищо не се прави за решението му.

Имаме си обаче фестивали. В голямо количество. За които медиите тръбят и първото, което съобщават е партньорството на Общината. И на кмета. Има бал на Зонта-клуб София, на който добрите феи даряват баснословни суми за красиви каузи, Виенски, Руски и още каквито се сетите балове, на които се правят още по-големи дарения и на които лицето на кмета се появява неизменно. Има и София диша, и още разни видове арт- или еко- фестивали, или и двете- като предстоящото Живей активно. И медиите затварят очите на столичани за проблемите на София.

Какво повече можем да искаме? Имаме си фестивали, кмет с красиво лице и вечно ремонтиращи се улици. Така че какво има да се плашим от неработещи институции, които оставят на свобода кучета… а и кой знае какви други гадинки през лятото в София.

Моля, гласувайте!

Добави коментар