Кампанията за кръводаряване продължава в СУ

0

В кабинета по дентална медицина в ректората на Софийския университет се провежда поредната камапания за кръводаряване. Тя стартира на 28 март и ще продължи до 4 април. Часовете, в които медицинските екипи ви очакват, са между 11 и15 всеки ден.

Тези кампании са превърнати вече в традиция, а сред основните причини за това е студентският интерес. Колегите с готовност се включват, а някои от тях са разочаровани, когато не им бъде позволено да дарят кръв по обективни причини (ниско тегло, ниско кръвно налягане и др.).

Ако по някакви причини пропуснете тази кампания, по няколко пъти годишно се организират подобни с участието на колеги от фармацефтичния факултет на МУ-София. Това обикновено са един или два дни, в които желаещите да дарят кръв могат да го направят като се срещнат с мобилен акип. Повече информация за това можете да намерите в самия фармацефтичен факултет на улица Московска в София.

Наред с кампаниите за безплатно и анонимно тестване за Хив/СПИН, тези за доброволно и безвъзмездно кръводаряване са сред инициативите в университета, които би следвало всички ние да подкрепяме с две ръце. Защото освен грижа за здравето, това е и възможност за изразяване на гражданска и житейска позиция, а и начин да оценим ценността на живота- нещо , което много от нас, младите хора, не правим. Затова дори и да не дарите кръв, поинтересувайте се, срещнете се с екипа, поговорете с тях- може би за няколко минути мнението ви ще се промени.

Добави коментар