Как да планирате ремонт? Поставяне на начало на промяната!

0

Трябва да имате точен план за създаването на вашето жилище – какви да бъдат размерите му, броя помещения, големината им и т.н. Прекрасно е, ако в главата си можете да визуализирате как точно желаете то да изглежда, но това не е достатъчно. Защо? Защото само с представата за жилище няма да успеете да правите ефективна уговорка с професионалистите и няма да успеете да сметнете необходимите финанси, които ще ви трябват. Изгответе скица! Това е началото на вашия план за жилище, който ще определи колко ще Ви струва, онова, което искате. А, ако това не Ви устройва, ще пристъпите към някои нововъведения. Като начало – установете какви помещения желаете, каква да бъде формата и големината им.

Създаване на мащабен план за вашето жилище. За него е нужно да се измерят всички помещения, тяхната дължина, ширина, перваза, дебелината на стените, вратите и т.н. За да постигне  план Ви успех, е добре да определите местоположението на всички елементи, които няма да се движат. Такива могат да бъдат вградените гардероби, камини, отоплителни батерии и т.н.

Всички измервания, които направите, ще бъдат включени в плана Ви за скициране. За създаването на мащабен план за апартамента ще са Ви нужни хартия, молив, калкулатор, линия и ролетка. Ще Ви е  необходим не само план за апартамента, но и план за всяко отделно помещение. По принцип се избира по-голям мащаб, когато става въпрос за план на стая, докато за план за целия апартамент, използваме по-малък мащаб. За по-натоварените помещения, като кухня и баня, се отделя повече време, с цел да се планират няколко начина за техния дизайн.

Ако сте от хората, които няма да се задоволят с малко промени в дома си, а точно обратното, е разумно да се допитате до специалисти по архитектура и дизайн. Те ще изготвят скица, по която ще се ориентирате как точно ще изглежда апартаментът Ви.

В Интернет може да намерите доста компании, които предлагат такива услуги, а именно разработване на проекти за жилището Ви, работа по дизайна и интериора му.  Няма да навреди, ако се допитате до някоя от тях, все пак става въпрос за вашия уют и топлина.

Източник: Фирма за ремонтна дейност – remontira.bg

Добави коментар