Интервю с Румяна Портева – част от екипа на Impress Design

0

Какво трябва да знаем, когато правим избор на фирма за интериорен дизайн?

  Обикновено клинетите избират интериорен дизайнер в следствие на впечатления от публикувани проекти в различни платформи. Или по-конкретно –  когато личното усещане за естетика се препокрива с разглеждания интериор.

 Фокусът върху избора на интериорен дизайнер, обаче, трябва да бъде насочен към обхвата на услугата, която предлага и разбира се към нейното качество. Добре е да се знае точно какви дейности обхваща интериорния проект – 3д визуализация на пространството, технически чертежи, познаване на материали, реализация и подбор на изпълнители, авторски надзор, бюджетиране. Максимално добри резултати могат да се постигнат, когато студиото за интериорен дизайн предлага пълен пакет от гореспоменатите услуги. Дори най-впечатляващият визуален проект губи стойност, ако не се реализира според заданията.

Според теб трябва ли консултантите специалисти да се съобразяват изцяло с мнението на клиента?

 Един от любимите ни моменти в работата на студио Impress е именно контакта с хората – различни в своите вкусове, представи, начин на живот, изисквания. В създаването на всеки интериорен проект личното отношение към бъдещите му обитатели е от особено значение. Техните собствени представи за комфорт и естетика са първата отправна точна в проектирането. Често казвам, че обичам да поглеждам през очите на клиентите. Да усетя тяхната душевност  дори. Работата на дизайнера е да удовлетвори желанията им , но след като ги въведе във вид, в който те са фунционално удобни и естетически издържани и съчетани по най-адекватния възможен начин.

Възможно ли е да се направи пълен интериорен дизайн до ключ и това практикува ли се у нас?

Динамиката в съвременното ежедневие несъмнено изисква услуги, които спестяват времето и усилията на потребителите им. Реализацията на един интериорен проект е свързана с не малко на брой процеси и различни изпълнители – изграждане и премахване на стени, преработка на инсталации,  полагане на настилки, третиране на стени, изработване на мебели, декоративни елементи. Всяко едно от тези пера изисква търсене, срещи, разгорови, взимане на решения при избор на материали. Всеки би могъл да си представи колко време изискват, да не говорим за усилия. Най-логичното развитие на казуса е предлагането на услуга, която включва реализация. Клиентите на студио Impress най-често избират пакет услуги, който включва дизайн и изпълнение и това се оказва най-краткия и точен път към  успещна реализация.

Какво би пожелала на читателите на Mlada Sofia?

Наскоро ме попитаха дали имам хоби. Не се бях замисляла, че моето хоби, е моята работа!

 Пожелавам им щастието да правят, това, което поддържа духа им в хармония и носи радост!

За контакти: impress-design.bg

Добави коментар