Зов за окупация в центъра на София

0

Движението “Окупирай България” е разположило своите призиви за протест в целия център на столицата. По няколко импровизирани флаера са залепени на различни места в парковете и градинките. Черно-белите снимки и ироничните надписи като например “Докато има овце ще има и вълци” са много ярко отражение на реалността, а за тези, които имат желание да променят събитията, окупаторите определят среща всяка събота от 18 часа в градинката между СУ и Народното събрание.

Лично аз не познавам хората от движението. Чувала съм някои от техните позиции на дискусии, на които сме присъствали едновременно и мисля, че има идеи, които си заслужава да бъдат изслушани, насочени и доразвити. Това обаче няма особено голямо значение, имайки предвид, че за момента това са единствените представители на някаква организация, които излизат извън мрежата и канят всички желаещи на лична среща.

Самият факт, че не се крият зад анонимността на интернет и социалната мрежа, дори и това да е най-лесният начин за организиране на публични дискусии в момента, означава, че това са хора, които заслужават поне малко внимание. Дали тези призиви, които виждаме залепени на видни места в столицата са началото на вълна от протести, само времето ще покаже. Важно е обаче да отбележим, че има поне опит за организиране такива, а дали ще са успешни зависи до голяма степен от това доколко гражданите ще обърнат внимание на черно-белите листа с формат А4, които обаче казват някои важни за всички нас неща.

Добави коментар