За близките с внимание

0

За близките с вниманиеНаближаващите празници са прекрасен повод да покажем на хората около себе си, че държим на тях- да им окажем внимание, което да бъде специално за тях. Разбира се, още по-хубаво е ако това внимание е просто допълнение към грижите, които сме давали през цялата година. Но дори и да не е, важно е да бъде с личен елемент, за да се почувства този, за когото е предназначен подаръкът наистина доволен

 

Сувенирните магазини предлагат голямо разнообразие от предмети, с или без коледна тематика, които обаче са твърде стандартни. Цветята за дамите също са традиционно решение, както и дрехите, козметиката…

 

За тези решения няма нужда да говорим, вие ги знаете достатъчно добре. И тъй като от нас, като от млади хора, се очаква повече креативност отколкото от нашите баби например, ще ви кажа как аз обичам да правя подаръци.

 

Най-важното е да е от сърце, да е с искрено желание да зарадвате човека, за когото е предназначен. И на второ място да познаваме добре човека или поне това, което е особено характерно за него. Добре е да знаем предварително поне какво хоби има или какво харесва. Става дума за неща, към които човек е много привързан, но го споделя между другото, несъзнателно- така ще бъде едновременно изненадан и зарадван.

 

Ако знаем от какво има нужда конкретният човек също бихме могли да му го подарим- това е един друг жест на внимание. Ако става дума за предмет от всекидневна употреба, ще предизвиква приятни асоциации непрекъснато. А нима не искаме точно това, когато подаряваме нещо?

 

Ето и моите конкретни идеи за добър подарък:

 

Бутилка качествен алкохол- вино или уиски. Вместо оригиналния етикет или около него можете да поръчате в някое ателие да нарисуват бутилката или да изпишат специално пожелание.

 

Традиционно, но проява на добър вкус- комплект аромати е радост за всяка прекрасна дама.

 

Календар, чаша, тениска, ключодържател или друг предмет с любима обща снимка- може да се направи на много места, но имайте предвид, че по Коледа поръчките са много.

 

Собственоръчно изработено бижу- можете да го направите в много магазини за мъниста с малко помощ от работещите там.

 

Бижуто е добра идея, но нека да бъде гравирано- с име, пожелание или просто дума, станала знакова за комуникацията ви с конкретния човек.

 

Към всеки подарък, колкото и да е традиционен, задължително прибавям по нещо коледно- малка играчка за елха или друго украшение, дребна фигурка, гирлянд вместо панделка в опаковката- за да е празнично все пак. И никога не забравям картичката- малка, за да може човекът да я носи със себе си в портмонето и да му напомня за мен винаги, когато я погледне.

 

Весели празници!

Моля, гласувайте!

Добави коментар