Димитър Лазаров : “Един проект успява, ако тези, които го движат имат силата и смелостта и работят здраво, за успеха!”

0

Димитър Лазаров : "Един проект успява, ако тези, които го движат имат силата и смелостта и работят здраво, за успеха!"De fuego orquestra е една от малкото български групи, които са се насочили към салса музиката. Това са девет души, които свирят най- вече заради  любовта към това, което правят, заради музиката, танца и емоцията. Димитър Лазаров- вокалът на De fuego orquestra, ще ви разкаже повече за тяхното творчество, мотиви и планове за бъдещето.

1. Как се роди идеята за De fuego orquestra?

Идеята за “De Fuego Orchestra” се роди спонтанно! Първоначално нямаше оркестър, а само един ентусиазиран младеж, който искаше да изпее и изсвири нещо в чест на рождения ден на любимият си салса клуб”Салса Плюс”. Това бях аз – Димитър Лазаров. Когато споделих тази идея с управителя, той ми каза, че не съм единственият, който има такива идеи и ми представи още едно скромно момче, което на по-късен етап оценявам като голям талант! Това беше Юли Марков. И така аз – певец и китарист, както и композитор се срещнах с Юли – пианист и композитор, в последствие басист.

2. Защо, според вас, в България има толкова малко музиканти, които свирят салса?

Салсата е Кубинската народна музика, която по-късно в Щатите, бива миксирана с джаз културата и възникват и стиловете „Ню Йорк”, „ЛА”, „Пуерто Рикан”, та това е популярна музика в Куба, някои градове от Щатите и Латинска Америка. Това, съответно, я прави музика, която е „тясно профилирана” и по-спесифична. А музикантите в днешно време искат освен да се забавляват и да печелят средства, както функционира всяка нормална работа по света. В този ред на мисли салса музиката не е комерсиална по нашите геогравски ширини и съответно, за да правиш такова нещо, единствената причина е да си влюбен в него

3. Разкажете ни кой как се запали по салсата.

Специално за себе си мога да кажа, че се запалих заради танците. Занимавах се дълги години със спортни танци, но в един момент се изчерпа тази ниша за мен и вече не намирах радост и емоция и тогава потърсих нещо друго, ново, свободно, весело, забавно, социално и намерих салсата!

4. За едно салса парти кой е по-добрият вариант- жива музика или DJ- на кое повече се радват хората?

Танцьорите харесват повече ДЖ партитата, защото си знаят песните и си „гонят акцентите”. Освен това живата музика е нещо ангажиращо, защото срещу теб пеят и свирят живи хора и е хубаво да им обърнеш някакво внимание. За живата музика се изисква култура. За щастие в България има хора с култура и те стават все повече, което е чудесно! В крайна сметка смятам, че балансът между ДЖ и жива музика дава най-доброто, което танцьорите биха могли да искат за едно перфектно парти

5. Ще зарадвате ли скоро почитателите на латино музиката с ваш албум?

Да имаме интересен проект, в който участваме с авторска музика и усилено работим за разширяването на авторския ни репертуар! Така че след като приключим проекта, можем да съберем всичко, което сме направили и да го обобщим в албум!

6. Къде и кога се организират партита, на които свирите на живо?

Постоянно си организираме изяви. Вече сме свирили на много места, главно софийски клубове, но и в други градове на България, например във Варна, Благоевград, Разлог, Банско. В социалната мрежа фейсбук постоянно осведомяваме приятелите и феновете си къде и кога имаме участия и те могат да ни следят и да идват на партитата ни!

7. Вашите приятели и колеги музиканти как гледат на De fuego orquestra- подкрепят ли ви или са настроени скептично към бъдещето на такъв проект у нас?
Нашите колеги музиканти, ни уважават! А един проект, успява, ако тези, които го движат имат силата и смелостта и работят здраво, за успеха!

8. Какво ще пожелаете на читателите на Млада София?

Пожелавам на читателите на „Млада София” да се радвата на живота, да се усмихват, да танцуват, да правят нещата, които обичат и които ги развиват като уникални личности! Да изразяват себе си по най-добрия начин и да бъдат максимално полезни на себе си и околните със всичко, което правят, казват и мислят! Защото това, което правя, говоря и мисля съсздава онова, което ще изживея в последствие! Успех на всички! Обичайте живота!

Моля, гласувайте!

Добави коментар