В готовност за полет с парапланер: Как да планираш мечтаното преживяване

0

За един незабравим спомен понякога е нужно само желание, но и малко подготовка, за да съхраниш прекрасни емоции от мечтания момент

полет с парапланер

За любителите на екстремните преживявания място за колебания няма – всяко предизвикателство е повод за нова сбъдната мечта.

Един от най-лесните и прекрасни начини да усетиш свободата, с която се реят птиците във въздуха, несъмнено е полетът с парапланер. Панорамният тандемен полет предизвиква уникални емоции, които създават спомени за цял живот, доставят максимална доза адреналин и удовлетворение от възможността да надскочиш личните си възможности.

Квалифициран инструктор, оборудване и красивият район на Сопот, където всеки може да се наслади на неповторими гледки – това е рецептата за изпълнение, която обикновено бива увековечена и чрез заснемане на видео клип. Полетът продължава в рамките на 10-20 минути, но те оставят трайно в съзнанието, мигове от вечността, които наистина си струва да бъдат изпитани лично.    

Подготовката е важен елемент и полетът не може да протече пълноценно, основавайки се единствено на вдъхновението и ентусиазма на желаещия.

За безопасността и комфорта ви, екипировката трябва да включва дълги панталони, спортни обувки или планинарски модел, яке ветровка, в комбинация с блуза с дълъг ръкав, както и предпазни слънчеви очила. Експертите препоръчват преди полета да са минали минимум два часа от последното обилно хранене.

За хората, които имат проблеми с вестибуларния апарат, е добре да вземат мерки предварително чрез медикамент против гадене. Забранен е приемът на алкохол или упойващи вещества.  

Пасажерът и инструкторът се изкачват до нужната височина с лифт, след което при подходящи метеорологични условия се стартира и самият полет с парапланер. Децата от 7 до 18-годишна възраст трябва да бъдат придружени от родител.      

От тук нататък ви остава само да се осмелите да докоснете простора, но след като вече се намирате на указаното място, със сигурност няма какво да ви спре. Полетът е със спокойно темпо и начинаещите успяват да му се насладят пълноценно, без притеснения.

Отзивите на всички, дръзнали да участват в този род приключение, могат допълнително да ви помогнат да добиете представа какво ви очаква. При всички случаи търсачите на силни усещания ще ви дадат съвет да се впуснете във вълнуващото занимание високо в облаците, защото иначе бихте изпуснали много.

Предизвикайте себе си или изненадайте любимия човек с ваучер за тандемен полет и планирайте силно начало на сезона, в който можем да се осмелим на всичко мечтано до сега!

Добави коментар