Как да се събуждаме с лекота рано сутрин?

0
добър сън

Ставането рано сутрин е един от навиците, които успешните и богатите хора стриктно спазват. Това им позволява да имат повече време за себе си, а също и да свършат важни задачи, преди да се захванат отново с работа, докато повечето хора тепърва се измъкват от леглото. Така те винаги са една крачка напред!

Дори и да не планирате да станете следващия Бил Гейтс, събуждането рано сутрин ще ви донесе редица ползи – ще имате повече време да организирате деня си, да изпиете кафето си на спокойствие и ще бъдете по-продуктивни през деня. Ако сте нощна птица, вероятно това ви звучи като невъзможна мисия. Но преди да сте се отказали, ето няколко изпробвани съвета, които ще ви помогнат да се превърнете в ранобуден човек.

Мотивирайте се!

Първото и най-важно нещо е да намерите мотивация. Всяка промяна е по-лесна, когато наистина я искаме и знаем какво ще постигнем с нея. Затова вечер преди лягане помислете за поне едно нещо, което нямате търпение да се случи на следващия ден – да се видите с приятел, да отидете на разходка след работа или да завършите проекта си. Тези неща ще ви мотивират да се събуждате с желание, когато чуете алармата сутрин. Ако в даден момент се обезкуражите, помислете за всички важни неща, които сте направили понеже ще се събудили час по-рано.

Създайте си режим!

Ранното събуждане не означава да се откажете от съня си. За да се чувствате свежи и отпочинали, трябва да спите около 8 часа. Затова опитайте да си изградите режим – лягайте и ставайте по едно и също време всеки ден. Изградете си ритуал, който да напомни на мозъка ви, че е време за лягане – горещ душ, обличане на пижамата, слушане на релаксираща музика и т.н. В началото може и да ви е трудно, но скоро тялото ви ще привикне. Освен да си набавяте нужните часове сън, трябва да се погрижите и за неговото качество.

Осигурете си качествен сън!

Как да го направите? В допълнение към режима, определено, се нуждаете и от удобно легло. Най-важната част от него е правилният матрак. В разнообразието от различни модели, подходящ избор са матраците с мемори пяна. Този специален материал е направен така, че да се приспособява спрямо извивките на вашето тяло. С него ще си гарантирате дълбок и качествен сън, благодарение на който, ще се чувствате свежи и готови да се справите с предизвикателствата на деня. Повече информация за различните матраци с мемори пяна от Magniflex може да намерите на сайта ни.

Предизвикайте себе си!

Да се превърнете от нощна птица в ранобуден човек, няма как да се случи за една нощ. Различни изследвания показват, че са необходими 21 дни, за да изградите навик. Затова предизвикайте себе си да се събуждате рано в следващите три седмици. Награждавайте се с по нещо малко всеки ден за добрите резултати. Ще видите, че колкото повече време минава, толкова по-лесно ще е за вас да се събуждате, дори и преди алармата да позвъни.

Това бяха нашите практични съвети как да ставате с лекота рано сутрин. Изпробвайте ги, не губете постоянство и ще постигнете резултати!

Добави коментар